Suunnilleen puolitoista vuotta sitten suomalaiset pakotettiin hankkimaan digilaitteet. Meikäkin taisteli vastaan loppuun saakka, mutta lopulta hieman ennen h-hetkeä hommasin halvimman mahdollisen digiboksin, mitä markkinoilta löytyi. Se lojui paketissa aikansa, kunnes vihdoin tartuin itseäni niskasta ja sen jälkeen ohjekirjaseen ja asensin boksin paikalleen. Muistaakseni se onnistui yllättävän sutjakkaasti, vaikka ohjekirjaset ovat tunnetusti täynnä jargonia, jota ei jaksa lukea, ja joissa varsinainen tieto on piilotettu todella ovelasti.  

 

Koska homma oli kertaalleen tehty, niin väkisinkin ahdistuin, kun telkkarista alkoi jokin aika sitten tulla informaatiota Teeman vaihtumisesta eri kanavapaikalle maanantaina. Neuvottiin kaivamaan vanha opaskirja esille tai tarvittaessa kyselemään opastusta Digitan puhelinpalvelusta. Kääk! Olin turhautunut ja kiukkuinen, ja mielessäni kiroilin jälleen kerran koko digitalisoinnin alimpaan hornaan.

 

Lopulta eilen iltayhdeksältä avasin laitteet. Telkkariruutuun tuli teksti jotenkin sellaiseen tyyliin, että kanavalista löytyi niin kuin pitikin, kanavat asetettiin paikalleen, mutta samalla kanavapaikka muuttui. Perässä oli ok-nappula, jonka etsin kaukosäätimestä ja painoin. Avot, karvalakkimallin digiboksi hoiti koko homman, kun vain viitsin avata sen!

 

Hämmästyttävää!