Ihan nyt melkein käy sääliksi Mikael Liliusta, jolla on ollut kovat ajat ja joka kertoi näin: "Kun tulin aamulla töihin, en tiennyt tekeväni eläköitymispäätöksen tänään."

Ajatella, Fortumin toimitusjohtajakaudellaan hän ehti ensin tienata reilut 30 miljoonaa egeä. Firma teki hälle oman eläkesopimuksen ja makseli siihen liittyviä maksuja noin kolme miljoonaa egeä. Nyt Lilius päätti ykskaks jäädä eläkkeelle kuuskymppisenä, jolloin eläke tulee olemaan noin 600 000 vuodessa. On se kamala pudotus palkkaan nähden, joka on pyörinyt jossain 3,5 miljoonan hujakoilla!

Onneksi hänellä on sentään noita firabelihommia kuten esimerkiksi Huhtamäen hallituksen puheenjohtajuus, mistä tulee 90 000 euroa taskurahaa plus tietenkin kokouspalkkiot ja matkarahat.  

Mutta sääli se on silti, että ihmisen pitää aivan yllättäen tehdä niin suuria omaa elämäänsä koskevia päätöksiä kuin eläkkeellelähtö. Ja noin nuorena!

Eikö hallituksen viisaat tietäjät voisi jotenkin auttaa asiaa, ja siirtää Liliuksen eläkeikää vähän pidemmälle? Onhan se kuitenkin valtion puulaaki se Fortum.