Koskaan aikaisemmin ei ole näin paljon kannettu huolta ilmaston lämpenemisestä, energiankulutuksesta ja öljyn loppumisesta. Vähitellen nuo asiat ovat alkaneet kuulua jokaisen ihmisen huolenaiheisiin.

Niinpä ei voi kuin herätä kesäherpaannuksesta viikonlopun Ilta-Sanomien autoartikkelia lukiessaan. Mitä tarkoitusta varten suorastaan sarjatuotannossa valmistetaan autoa, jonka huippunopeus on yli 400 kilometriä tunnissa ja joka tuolla vauhdilla kuluttaisi 100 litraa bensiiniä 12 minuutissa?

Suomessa sellaisella ei ole oikein edes huvikäyttöä. Olisi tosi turhauttavaa körötellä moisella pelillä yleisnopeuksia. Moottoritiellä ajaminenkin olisi silkkaa jarruttelua. Varsinkin, kun tiedämme suomalaisen ajokulttuurin, jossa hitaimmatkin ajelevat vasemmalla kaistalla, jolloin nopeudet laskevat alle sataan.  

Ehkä ainoa ilo autosta tulee sen omistamisesta ja katselemisesta. Kyllähän kaikki harrastaminen maksaa, ja jos miljonäärien harrastuksena on nopeiden autojen keräily, niin mikäpä siinä mielihyvässä. Pohjanmaan henkeen voi sitten tuumata, että sääliä saa ilmaiseksi, mutta kateus on ansaittua. Ja saadaanhan siitä autotuotantoon työpaikkoja, kun keräilijät hekumoivat harvinaisuuksilla. 

Vaan voisihan valmistajalla tietysti olla sellainen taka-ajatus, että tällaisilla kulkupeleillä saadaan öljy loppumaan maapallolta pikemmin. Hmm?