Voiko joulu ruokkia ahneutta? Joulunalusaika osoittaa monin eri tavoin maailmassa olevan tavarapaljouden. Pieni ahne ihminen huomaa, mitä kaikkea häneltä puuttuu. Potentiaaliset mahdollisuudet tavaramäärän kasvattamiseksi näyttävät loppumattomilta.

Blogimaailmassa voi nähdä aivan uusia keinoja olla ahne. Törmäsin (omasta mielestäni) melko erikoiseen keinoon hankkia massoittain krääsää itselle, suvulle ja kavereille: askartelijoiden joulukalenterit. Pitää vain hoitaa kerjuu muiden blogeissa. Jos hyvin menee, bloggaajat toimittavat kalenteriluukun sisältöineen (tulitikkuaski, kirjekuori, lahjakäärö) saajalle. Kerjuulainen antaa osoitteen, jonne luukku lähetetään.

Pientähän se on, lapsellistakin, ja tarkoituksena on kai ilahduttaa: itseä ja kavereita. Erityisesti se ilahduttaa Itellaa, sillä tusina kalenteria tuottaa jo melkein 300 lähetystä!

Kuinka moni itse asiassa haluaisi, että kaveri antaa omat osoitetiedot ventovieraille blogi-ihmisille? Ties mitä posti alkaisi tuoda; vaikka pieniä, numeroituja koirankakkakääröjä...