Veronpalautusten päivä. Me maksamme mielellämme veroja. Monet omakätisesti korjaavat verokortille isomman prosentin, jonka haluavat työnantajan siirtävän verottajalle. Ei pöllömpää, kun verottaja maksaa korkoa 2,5 % eli reippaasti enemmän kuin pankit maksavat käyttötileille.

Kauppa toivoo vauhtia joulumyyntiin veronpalautuksista. Kas, kun ne tulevat niin sopivasti. Joskus 90-luvulla palautukset tulivat vasta kuun puolivälin vaiheilla, ja silloin oli vaarana, että kaikkea ei ehditty kuluttaa ostoksiin. Niinpä palautuspäivää aikaistettiin.

Nyt kauppa on toisenlaisten ongelmien edessä. Pikavippifirmat ovat keksineet nyhtää veronpalautuksista osan jo ennakkoon ja asiakkaat pistävät etuajassa loputkin ties minne.

Välistäveto menee näin. Kun saat tiedon, että saat palautusta, voit täyttää lainahakemuksen ja lähettää sen rahoittajalle. Sitten teet pankin kanssa suoraveloitussopimuksen, jolla valtuutat rahoittajan nostamaan veronpalautuksesi. Näin toimien saat kahden tonnin palautuksestasi rahoittajalta heti 1600 euroa. Rahoittaja pitää loput vaivanpalkkana ja sinä saat tilille tuohta.

Sikamaisen hyvä liikeidea ja varma rahantulo kaikilla!

Paitsi entistä vähemmän joulukaupalla, joka kärsii sikamaisuuksista! Heh-heh-RÖH!