Olisikohan suomalaisten hissukseen kehittämä ase veli venäläistä vastaan kirkastanut Suomi-kuvaa maailmalla? Ainakin mittarilukemat ovat saunakisan jälkeen nousseet täällä http://www.followfinland.com.

Toisaalta maammehan sijoittui kärkeen vastikään Newsweekin tutkimuksessakin ja sinne ei saunakisa vielä ehtinyt vaikuttaa, pelkkä eukonkanto vain. Newsweek halusi selvittää vastauksen siihen, että jos ihminen syntyy tänä päivänä, mikä maa takaa parhaat mahdollisuudet elää terveellisesti, turvallisesti ja kohtuullisen menestyksellisesti. Tämä sarvikuonojen maa tuli ykköseksi ja se mykisti!

Uutinen oli niin uskomaton, että eihän sitä voinutkaan uskoa. Niinpä suomalaiset kiirehtivät tutkimaan tuloksia suurennuslasilla ja huomasivat virheen. Miten helpottavaa tietää, että Sveitsi onkin ykkönen.

Mutta kakkossijakin on hämmentävä. Miten itsemurhat on huomioitu? Entä veneestä putoilevat? Miten nyyhkyttävät juopot tai huumatut mummot? Entä erot ja epäsosiaalisuus? Miten pitkä pimeys ja kolottava kylmyys? Entä itsetunnon heikkoudet, melankolia ja apaattisuus? Itikat, mäkäräiset, paarmat, ampiaiset, hirvikärpäset ja lentomuurahaiset? Rössipottu, mämmi tai musta makkara?

Ilmiselvä virhehän siellä on tapahtunut, mutta sitä ei toki tunnusteta. Newsweekin sivuilta löytyy kuitenkin myös oikeita tietoja, muun muassa seuraavaa.

Brasilia on paras maa muuttaa ulkonäköään, sillä missään muualla maailmassa ei tehdä niin paljon kauneusleikkauksia kuin siellä!

Tsekki on paras maa harrastaa seksiä, sillä tsekit tekevät sitä yhtä usein kuin ranskalaiset, aloittavat seksielämänsä yhtä aikaisin kuin hollantilaiset ja pelkäävät sukupuolitauteja yhtä vähän kuin italialaiset!

Japani on paras maa tulla vanhaksi, sillä vanhukset nauttivat runsaista eläkkeistä, yhteiskunnan kunnioituksesta ja maailman korkeimmasta eliniänodotuksesta.

Belgia on paras maa olla koiranomistaja, sillä siellä ihmisen parhaalla ystävällä on vapaus tulla mukaan kauppoihin, ravintoloihin ja urheilukilpailuihin. ”Kiri-kiri, hopi-hopi, hau-hau!”