Tunsin, että nyt on kirjoitettava jotain tänne, muuten joudun pian tyystin unohduksiin. Kävijämäärämittari ei juuri raksuta. No, toisaalta jouduin vaihtamaan sen vastikään, kun olivat menneet poistamaan kaikki vanhat mittarit ja piti hankkia uusi. Vanhaan mittariin oli kertynyt jotain päälle 2000, saattoi olla jopa lähellä 3000 käyntiä. Ja nyt saman tien KIITOS kaikille kävijöille ja erityiskiitokset kommentaattoreille!

Mietin kuumeisesti, mistä kirjoittaisin. Avasin Ampparit katsoakseni sattuisiko silmiin jotain tuoretta kiinnostavaa. Otsikosta ”Ylen henkilöstö sai tietoa tulevasta” siirryin Hesarin sivulle. Sen otsikosta kiinnosti ”Vuoden 2010 hupinobeleita”. Jo 21:nnen kerran jaettiin hupinobeleita eri aloille.

Rauhan nobelin sai britti Richard Stephens kollegoineen sen yleisen uskomuksen vahvistamisesta, että kiroilu lievittää tuskaa. Tästä tutkimuksesta olinkin jo kuullut aikaisemmin. Siinä muistaakseni todettiin, että on kiroiltava kunnon voimasanoilla ennen kuin siitä on apua. Jos yrittää pihkuralla tai voihan villamyssyllä korvata kunnon kirosanan, se ei tepsi. On manattava tosissaan itse pääpirua tai vaihtoehtoisesti alapäätä, ennen kuin tuska helpottaa. Saatan muistaa väärinkin, mutta kuulostaa mielestäni uskottavalta.

Silti huvittavin nobel, joka kirvoitti kunnon hekotuksen, oli liikkeenjohdon. Sen sai italialainen Alessandro Pluchini ja kollegat matemaattisesta selvityksestä, jonka mukaan organisaatiot muuttuvat tehokkaammiksi, jos työntekijöitä ylennetään satunnaisesti. Kuvitelkaa, että oikein matemaattinen selvitys!

Siis jos arpa ohittaa pomon varjon, Petri tai Pia p…nuolijan, ja sen sijaan osuu Kirsi kikattajaan tai Lasse lusmuilijaan, homma voisi tehostua…

Mutta hei, miksei! Jos kikattaja onkin työpaikan ilmapiirin kohottaja ja lusmuilija onkin työpaikkakiusaamista kokenut tunnollinen pakertaja, joka on painostettu erilleen työyhteisöstä, niin arpa saattaa tosiaankin korjata tilannetta. Sekä heidän henkilökohtaisesti että koko työyhteisön kokonaisuutena.

Entä sitten, jos kikattaja onkin typerä kana ja lusmuilija parantumaton laiskuri? No hätä! Typerä kana saa oman huoneen, eikä enää häiritse muita. Lusmuilija puolestaan voi olla kuten ennenkin, ei kukaan odota häneltä mitään. Kun vielä Petri ja Pia P…nuolijat rientävät hätiin, niin hommat hoituvat!

Hupinobelien tarkoitus on saada ihmiset ensin nauramaan ja sen jälkeen miettimään. Ja sehän näköjään toteutui!