Miksei ihmistä ole luotu nukkumaan talviunta? Talven voisi parhaiten sivuuttaa omassa pedissä kesäisiä unia nähden: terasseja, viileitä juomia, liehuvia helmoja ja terveen värisiä ihmisiä. Talvi raastaa hermoja ja vie rapakuntoon, kun ulos ei viitsi mennä enempää kuin on pakko. Netissäkään ei viitsi hengailla, kun kaikki vaan hehkuttavat "kunnon" talven ihanuutta!

Tämä vuodenaika selvästikin turruttaa luovuuden ja blogistania on vääränään talvikuvia, jotka ovat kaikki samanlaisia. Sateenkaaren värit ovat kadonneet, löytyy vain valkoista ja vähän mustaa. Valokuvahaasteiden heittäjilläkin on ideamylly pahemman kerran jäässä, kun haasteeksi keksitään vain sana "lumi"!

Talvella suomalainen kehuskelee mieluiten säällä. Välimatkat häivyttävässä blogistaniassakin raportoidaan lämpötiloja. Ketä kiinnostaa, onko jossain lämpötila 14 astetta tai 35 astetta miinusta? Silti ihmisistä välittyy jokin outo voitokas tuuletus, jos on onnistunut raportoimaan paikkakunnan isot miinuslukemat. Ja vielä asumaankin siellä!

Uutiset hehkuttavat talvisodan hengessä, miten lumia siirrellään miljoonia kuutioita, eikä enää tiedetä, minne niitä siirrettäisiin. Malmin lentokenttäkin joudutaan varmaan eräiden iloksi vihdoin sulkemaan, kun stadin duunarit ovat kasanneet puolet Helsingin lumista sen reunamille.

Hulluimmat rakentavat lumiveistoksia omaan pihaan. Innokkaimmat matkustavat (omalla autolla kun juna ei kuitenkaan kulje) vieläkin pohjoisempaan kaikki harrastusreleet mukana varmistaakseen vieläkin kunnollisemman talven lomalla. Lievemmät tapaukset kuvaavat päivittäin lumen peittämät puut, puskat ja paikalleen jämähtäneet kulkuvälineet työmatkan varrella tai ainakin ikkunan takaa.

Vai olisiko tämä vain sitä suomalaista nöyryyttä ja kiitollisuutta? Eli onneksi on talvi, niin ei kukaan ainakaan ehdota lähteä kaduille katsomaan performanssia tai marssimaan.