Kesä tuo polkupyörät. Minäkin tuossa kaivoin pyörän, puhdisti ja pumppasin sen ajokuntoon. Ostin siihen kirpparilta eurolla tavarakorin, siis oikean kori-korin, joka on nätti. Pyörä näyttää nyt raikkaasti tuunatulta ja sillä on mukava lähteä ajelulle. (Paitsi että en tykkää noista nykyajan kapeista satuloista. Miksi satulat eivät ole enää sellaisia, että niissä voisi oikeasti istua?)

Helsinki luopui tänä vuonna kaupunkipyöristä monesta syystä, muun muassa koska vanhat pyörät olivat liian huonossa kunnossa, jotta niitä olisi enää voinut käyttää. Ehkä ne eivät näyttäneet riittävän fiineiltä stadin katukuvassa. Tai ehkä virastoissa vain kyllästyttiin niihin. Onneksi kierrätys pelaa tässäkin! Nimittäin Hartolan kuningaskunnassa ei olla nirppanokkia. He hankkivat Helsingistä poistettuja pyöriä ja tuunasivat ne Kuningaskuntapyöriksi. Siellä niitä nyt lainataan vuorokaudeksi kerrallaan käyttöön veloituksetta. Tällaisista uutisista minä pidän!

Toinen ilahduttava uutinen tuli mieleen, kun katselin varastossa lojuvaa pojan hylkäämää vanhaa jopoa. Helkama Velox kertoi siirtävänsä niiden valmistuksen Taiwanista Hankoon. Niin Jopo palaa kaukomailta kotiin. Kerran jotain näinkin päin!

Ja eikun ajelulle!