Kyllä väsyttää kevät, gallupit ja vaalikeskustelut. Jaksaako niiden etenemistä ihan todella joku seurata?

Erilaisia kyselyjä tulevista vaaleista on tehty lukemattomia. Varmasti kaikki jo tietävät, mikä puolue on niiden mukaan suurin voittaja. Persupa persu, joka on jo neljän suurimman joukossa.

Kaikista eniten yskittää, että media on jakanut paikatkin jo aikapäiviä sitten. Siitä se ei kuitenkaan ole ihan varma, kenestä tulee pääministeri. Tai ehkä se tietää senkin ja median rankkaaman neljän suuren keskustelu oli pelkkää ohjelma-ajan täytettä.

Toimittajat jankuttavat samoja kysymyksiä. Kolme suurinta jaarittelevat samoja vastauksia. Pienemmät voisivat olla mielenkiintoisia, mutta toisaalta voiko tylsiin aiheisiin kukaan saada kiinnostavaa sisältöä? Miksi toimittajat eivät anna hyvälle keskustelulle aiheita? Ja miksi vaalikeskusteluissa on aina samat naamat, joiden vastaukset ovat samat tilaisuudesta toiseen? Eivätkö puheenjohtajat luota, että joku muukin osaisi vastata kysymyksiin? Olisi niin mukavaa kuulla vaikka samaankin kysymykseen vastaus jonkun toisen puoluenaaman kertomana.

Harmittaa, että vihreät voisivat tuoda todellista sisältöä keskusteluihin näin Japanin katastrofin jälkeen. Nyt olisi ollut sadan taalan paikka avata kaikki hanat ja puhua pysähdyttävästi. Mutta ei meillä. Vihreiden puheenjohtaja kiekaisee välillä pikkutyttömäiseen tyyliin ja ottaa sen jälkeen helsinkiläisen peruskoulun sijaisopettajan nuotin. Niillä eväillä ei saa sanomaa esille ja uskottavuus on menetetty, valitettavasti.

Veikkaan tähän lopuksi, että vihreiden päävastustaja persut eivät median suuresta ihailusta ja rummutuksesta huolimatta nouse niin paljon kuin media on antanut ymmärtää. Ja hei, voiko joku tosissaan kuvitella, että persusta tulisi pääministeri?

Onneksi pian gallupit on loppu, vaalit on käyty ja kevät on tullut!